Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

Over recreatief zwemmen

Bij Zwem- en Poloclub Montferland is er niet alleen aandacht voor de wedstrijdsport. Ook recreatieve zwemmers komen bij Zwem- en Poloclub Montferland ruimschoots aan hun trekken.

Het recreatieve zwemmen voor volwassenen bestaat uit een groep recreanten pur sang, de recrea-actief zwemmers, en een deel van de mastersgroep neemt op recreatief niveau deel aan wedstrijden. Recrea-actief zwemmen biedt de mogelijkheid om enerzijds baantjes te zwemmen onder begeleiding en anderzijds het baantjes zwemmen op “eigen houtje” en daarbij gezellig bij te kletsen.

Er hoeven geen zware trainingen te worden gevolgd, iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wil. Meestal bedenken de begeleiders een leuke oefening met plankjes of schuimslurfen, echter ook hier is vrije deelname! Recrea-actief zwemmen is dus zwaaien, lopen, strekken, duwen en duiken in het water. Het is onderwatertrimmen. De variant is bedoeld om vijftigplussers aan het bewegen te krijgen. Er komt flink wat energie vrij. Alleen "dobberen" mag dus ook.
Natuurlijk heeft Zwem- en Poloclub Montferland professionele toezichthouders voor uw veiligheid.

Voor meer informatie over de masters, lees verder op die pagina.

Beide recreatieve groepen zwemmen op zowel dinsdag als donderdag van 19:45 uur tot 20:30 uur.


Komt u voor meer informatie of een gratis proefles gerust eens langs op een van deze avonden, u bent van harte welkom!