Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

Over waterpolo

Bij Zwem- en Poloclub Montferland wordt waterpolo gespeeld in 3 verschillende groepen:

Minipolo
Minipolo is in het leven geroepen voor de allerjongsten. Het plezier in het spel gaat hier voor! Gespeeld wordt op een aanzienlijk kleiner veld, met 5 spelers in het water. Ook de bal en het doel is aan de groep aangepast. Minipolo wordt niet in competitie verband gespeeld. Wel worden er regelmatig toernooien georganiseerd.

Minipolo is mogelijk vanaf ongeveer 6 jaar en met minimaal zwemdiploma A (en B).

Aspiranten
De 14 en 15 jarigen vallen onder de aspiranten. Er is geen aparte meisjes en jongens competitie: de teams zijn gemengd. Aspiranten spelen in het grote veld, met 7 spelers in het water. De speelduur is 4x5 minuten netto. De aspiranten spelen met een "damesbal". De spelregels zijn gelijk aan die van de dames en heren, met dien verstande dat er niet met de 30 seconden regel word gewerkt. Dit is de zogenaamde aanvalstijd, waarbinnen een team tot een gericht schot op doel moet komen. 

Dames/Heren
Vanaf 16 jaar is het mogelijk bij de dames en heren te spelen. Ook hier bestaat een team uit 7 spelers in het water en wordt er 4x5 minuten netto gespeeld. De dames en heren spelen wel met de aanvalstijd! De waterpolobal die de heren gebruiken is een slag groter dan de al genoemde damesbal.

Overige mogelijkheden
Binnen de KNZB bestaan er verder nog de pupillen (tussen minipolo en aspiranten), jeugd (tussen aspiranten en heren/dames) en de veteranen competities. Helaas heeft Zwem- en Poloclub Montferland voor deze groepen te weinig leden.

Wel wordt op dit moment serieus gekeken naar de mogelijkheid een pupillen team op te richten.