Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

24-06-2014 Twaalfjarige Silke Holkenborg haalt brons op het NJJK
« Terug naar overzicht

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen in het Sloterparkbad in Amsterdam gehouden. Silke Holkenborg was een van de deelnemers en ging naar huis met een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag.

De Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen werden gehouden van donderdag 19 t/m zondag 22 juni. 4 dagen lang werden er verschillende wedstrijden gezwommen op de lange baan. In de categorie “meisjes junioren 2” waren er 12 limieten te behalen. Hiervan sleepte Silke Holkenborg er 10 in de wacht en uiteindelijk heeft zij er voor gekozen om 6 afstanden te zwemmen. Op de 400 meter wisselslag haalde zij de 3e plaats en bij de andere 5 afstanden haalde Silke alsnog de top 10.

Silke Holkenborg traint al vanaf haar 7e levensjaar. In het begin zwom zij bij zwemvereniging DWV in Doesburg, maar in 2010 is ze overgestapt naar haar huidige zwemvereniging, ZPCM Montferland in 's-Heerenberg. Het harde werken heeft geloond, want Silke heeft tijdens de Gelderse kampioenschappen al vaker diverse medailles gewonnen en ook won zij al eerder een zilveren medaille op de 200 meter rug tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. In de toekomst wil Silke dit niveau graag volhouden, zodat zij van een plek in de nationale top verzekerd is. Om dit te bereiken zal zij meer gaan trainen, zowel in het water als op het land.
Door: Sharon Lederer