Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

25-09-2012 Eerste masterwedstrijd in Alkmaar
« Terug naar overzicht

Afgelopen zondag vertrokken Daniël, Marije en Angela naar de eerste masterwedstrijd van het seizoen. Helaas zonder Annemiek die door ziekte moest afmelden.

De wedstrijd was niet echt in de buurt, het was een kleine twee uur rijden naar Alkmaar, maar wel in een 50 meter bad. En het is het komende seizoen wel nodig om ook lange baan wedstrijden te zwemmen met het oog op het Europese Masterkampioenschap volgend jaar september en de bijbehorende limieten die in een 50 meter bad gezwommen moeten worden.

Wat leuk was om te horen was dat er een paralympisch kampioene onder de zwemmers was (Mirjam de Koning). Natuurlijk hadden wij ook veel zin om mooie resultaten te behalen en in theorie zouden er toch een aantal limieten gehaald moeten kunnen worden. Maar ja, theorie is maar iets op papier en er moet toch eerst gezwommen worden!

Maar met dat zwemmen ging het prima. De eerste trainingen van het seizoen hebben hun vruchten afgeworpen en Daniël zwom zelfs op al zijn afstanden een PR. Marije lukte het om 2 limieten te zwemmen voor het EMK, maar nog niet alle afstanden gingen perfect: “De 50 meter school zwem ik nooit meer.” Bij Angela was het niet echt een topdag. Bij de 200 school klopte de tijd op de uitslagenlijst niet (de klokker had een andere tijd genoemd en Marije had ook diezelfde tijd geklokt), maar gelukkig werd dit nog wel hersteld omdat het om een foutje ging. De 50 school waarop Angela al een keer onder de limiettijd had gezwommen moest het succesnummer worden, maar helaas 0.06 seconden er boven. Toch voor de Luxemburgse Kampioenschappen nog maar even flink trainen!

Al met al wel een geslaagde dag en een mooi begin van een nieuw zwemseizoen.

Daniël, Marije en Angela

PS. Elke laatste donderdag van de maand drinken we nog even wat en kunnen we bespreken wie er mee wil naar de komende wedstrijden. Schuif gezellig eens aan!