Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

18-04-2014 Swimcup Eindhoven
« Terug naar overzicht

Pietercup EindhovenOp zondag 13 april j.l. zijn Rico, Silke en Eric naar de Swimcup in Eindhoven geweest.

Rico en Silke hebben beiden een stukje geschreven over hoe zij dit hebben ervaren.

Rico.

We hebben er mee gedaan aan de Pieter Cup voor junioren. Dit was zeg maar het tussenprogramma van de Eindhoven Swim Cup voor de Senioren. Het was echt heel leuk !
Voor de wedstrijd gingen we op de foto met Pieter van den Hoogenband !!!
Daarna mochten we op onze plekken gaan zitten. We hadden heel veel ruimte gelukkig. Na het inzwemmen hoefden we niet zo lang te wachten en mochten we naar de voorstart. Dit was een officiële voorstart en dat beviel me wel…! Eerst kwam je in een soort loungeruimte met hele fijne banken en stoelen, hierna moest je nog naar 2 andere aparte kamertjes en daarna moest je zwemmen.
Ik vind het een erg fijn zwembad. Na afloop van de Pieter Cup gingen we naar de Swim Cup kijken. Dat was echt heel leuk ! Ik ga volgend jaar zeker weer proberen mee te doen en ik kan iedereen hetzelfde aanraden !!. Kortom, het was een leuke dag.
Als afsluiting zijn we met zijn allen naar de McDonalds gegaan.

Groeten,

Rico

 

Silke.

Bij aankomst in Eindhoven moesten we ons melden en kregen we een leuke Swimcup tas met daarin het programma en de toegangspasjes. Deze moest je de hele tijd om houden, anders kwam je nergens in. Daarna moesten we ons omkleden in 1 van de vele kleedkamers! Op de deur stond in welke je moest gaan. Als je je had omgekleed moest je wachten tot je werd opgeroepen. Toen mochten we meelopen naar het zwembad. Daar aangekomen mochten we op de foto met Pieter van den Hoogenband ! En we hebben natuurlijk ook een handtekening gevraagd ! Vervolgens werden we naar de plek geleid waar je moest zitten. Eerst zaten we aan de kant waar ook “Sterren springen” wordt gehouden, maar daar konden we niks zien van de wedstrijd. Later zijn we wat opgeschoven in dit grote zwemstadion. Als eerste moest ik de 200 rug zwemmen en als tweede de 100 rug. Op beide afstanden ging het erg goed. ( als je het hele seizoen nog niet in een 50 m bad hebt gezwommen is dat best weer wennen )

Heel mooi was dat er aan de achterkant van het zwembad een heel groot beeldscherm hing waar ze de namen en de tijden van de series telkens lieten zien, maar het mooiste daarvan was dat je hierop ook de zwemmers tijdens hun race kon zien zwemmen. Van boven, vanaf de zijkant en zelfs onderwater. Ik zag mezelf zwemmen tijdens het zwemmen ! ( cool )

Later in de middag moesten de senioren de finales zwemmen. Ze kwamen zelfs uit Brazilë, Zweden, Denemarken, Zwitserland enz. We hebben ook een aantal Nederlandse topzwemmers zien zwemmen, zoals Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Jasper van Mierlo, Femke Heemskerk en Maaike de Waard.

Het was een super leuke, gezellige en leerzame dag!

Groeten,

Silke