Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

31-01-2012 ONMK Terneuzen
« Terug naar overzicht

ONMK 2012 Terneuzen

Het was vrijdagochtend 05.45 uur  toen de wekker ging. Marije en ik stonden naast ons bed om ons klaar te maken voor een weekend vol met zwemmen en plezier maken. Na het ontbijt liepen we met onze zwemtas naar het zwembad, waar Maik (NDD) ons op kwam halen. Daarna reden we door naar Esther, die ook mee ging in de vroege autorit. In de auto had ik voor de sfeermuziek gezorgd, jullie allen wel bekend inmiddels. Zelfs nog even in het buitenland geweest onderweg en daarna, rond 09.30 uur, kwamen we aan in Terneuzen. Daar de programma’s opgehaald en een plekje in het zwembad gezocht. Na zo’n rit was het wel even fijn om de spieren een beetje los te zwemmen.

 

Toen was het tijd voor de 1500 vrij van Maik. Met aanmoedigingen van ons kwam hij tot zijn snelste seizoenstijd. Ik hield er helaas wel een lichte blessure aan over. (Iets te enthousiast van tevoren met aangeven hoe Martijn aanwijzingen geeft.)

Rond 13.15 uur was ook de tweede auto gearriveerd met Martijn, Kevin en Roel. Ze voegden zich bij ons en de een ging inzwemmen, de ander een boek lezen.

Om 14.00 uur begon het middagprogramma weer met als eerste de 200 vlinder voor de heren. Hierbij kwamen Maik en Kevin in actie. Maik werd tweede en Kevin zette een mooi pr neer!

Rond 15.15 uur kwam de schoolslag aan bod, de 200 meter. Bij de mannen zwom Maik nogmaals en bij de dames kwamen ik en Esther in actie. Maik zwom zijn snelste seizoenstijd, Martine een pr van ongeveer 2 seconden en Esther maakte er een mooie opwarmer voor de rest van de dagen van.

Toen was de eerste afstand van Roel aangebroken, de 200 vrij. Hij zwom een prachtige tijd, gelijk ook de beste verbetering van ons allemaal dit weekend!

We naderde al een beetje het einde van de middag waarop Kevin nog de 200 rug zwom en niet geheel tevreden was over zijn eindtijd, maar ja, hij had natuurlijk al een fantastische tijd gezwommen op de 200 vlinder.

En toen moest het gebeuren: de 4x100 wissel, waarop we kans zouden hebben op een Nederlands Master Record. Jammer genoeg verliep hij anders dan gepland. Door een te vroege overname werden we helaas gediskwalificeerd. Maar we hebben wel gezien dat het ons een volgende keer zeker moet kunnen lukken!

 

Dag 1 helaas dus niet afgesloten zoals gehoopt. Even nog uitzwemmen, douchen en

op naar het hotel. Onderweg nog even Wieteke opgepikt, die de volgende dag ook zou zwemmen. In het hotel genoten we van een lekkere maaltijd. Sommigen gingen daarna al snel richting bed, anderen dronken nog een drankje en sloten toen de dag af.

 

Zaterdagochtend, 07.15 uur, en daar ging onze wekker weer. Ik had het iets eerder door dan Esther, maar helaas, het was toch echt tijd om ons bed uit te gaan. Even snel douchen en dan naar het ontbijt. Met z’n allen genoten we van het ontbijt om vervolgens terug te keren naar de kamers en onze zwemtassen in te pakken. Samen gingen we te voet naar het zwembad, op naar dag 2!

 

Ook dit keer was het aan Maik om de dag af te trappen, ditmaal met de 400 vrij. Maik zwom een zeer vlakke race en won hiermee zilver.

Het volgende op het programma was de 100 wissel, voor dames en heren. Eerst kwam Wieteke in actie, die haar pr benaderde. Marije zwom een mooi pr en als laatste benaderde ook Esther haar pr. Bij de mannen zwommen Martijn en Kevin ook mooie tijden. Martijn haalde zelfs een zilveren medaille binnen. Maik was minder tevreden over zijn tijd.

Voor we het wisten was het alweer tijd voor de volgende estafette: de 4x100 vrij, waarop Roel, Wieteke, Kevin en ik in actie kwamen. We zwommen naar een mooie tijd en vooral voor mezelf hoopte ik dat ik er straks, net als in de estafette, op de 100 vrij individueel ook 7 seconden af zou zwemmen. Tot zover de ochtend.

 

In de pauze werd er door enkelen een bezoek gebracht aan de fysio, werd er gekaart, getwitterd en met Cars-auto’s gespeeld.

 

We begonnen de middag met een estafette 4x50 wissel waarop Martijn, Esther, Kevin en Wieteke in het bad doken. Jammer genoeg net naast het podium met een vierde plek.

Toen stond de 100 vrij op het programma, waarop ik eerst mocht zwemmen en gelukkig ging hij net zo goed als in de ochtend en zwom ik er, met mijn nieuwe badmuts, zelfs nog een seconde van af. Dit was ook nog eens goed voor een zilveren medaille!

Daarna was het de beurt aan Marije, die haar clubrecord weer terug pakte. Bij de mannen kwam alleen Roel in actie, die net iets langzamer was dan in de estafette.

Na de vrije slag gingen we weer door naar de schoolslag: de 50 meter.

Eerst de dames: Esther en ik. Esther was niet tevreden over haar tijd, had op meer gehoopt, maar ondanks dat toch een gouden medaille. Ik zwom dicht bij mijn pr.

Bij de heren zwommen Maik en Martijn hem, beide mooie tijden en Martijn een bronzen medaille.

De gezusters Jansen gingen daarna even te water voor twee baantjes vlinderslag, waarbij er bij beiden wat puntjes waren die niet geheel lekker liepen.

Bij de heren kwamen Roel en Kevin in actie. Ze zwommen nette tijden, helaas net boven hun pr’s.

Op de 200 wissel kwamen er geen dames aan de start. Maik en Kevin waagden zich wel aan deze afstand. Kevin zwom hierop weer een prachtig pr, maar Maik was iets minder tevreden.

Tegen het einde van dag 2 zwom Esther een 100 rug die we snel mochten vergeten. Martijn daarentegen werd eerste op deze afstand.

Om de dag af te sluiten deden we met de dames mee aan de 4x50 vrij estafette, waarop we kans hadden op een bronzen medaille. Gelukkig sloten we vandaag prima af en namen we met z’n allen deze medaille mee naar huis. Lekker even douchen en op naar het hotel

 

Daar aangekomen was het even flink zoeken waar we nog konden eten, want veel restaurants zaten al vol. We kwamen uit bij de Griek. Ook hier was het erg druk en het duurde erg lang voordat we wat te eten hadden. Gelukkig vulde de ouzo wel onze maag. De serveerster vertelde ons dat ze er pas vier dagen werkte en dat ze haar niet geheel begrepen. Toen Roel vroeg om een fluitje bier, was dit een toch wel erg lastige vraag. Maar ook dit kwam weer goed. Het duurde allemaal even, maar iedereen had genoeg gegeten en we konden weer huiswaarts. Sommigen gingen gelijk naar bed, anderen bleven nog even wat drinken in de bar. En degenen die bleven, beleefden nog een licht spektakel.

Kevin, Roel en ik zaten nog aan een biertje toen de serveerster en barman een beetje nerveus werden. Precies konden we het niet volgen, maar we vingen op dat ze de bar wilden sluiten en de politie wilden bellen, en de namenlijst van het hotel werd erbij gehaald.

Het bleek dat wat Polen op de zesde verdieping ruzie hadden en dingen naar beneden aan het gooien waren. Ik wilde graag naar bed en werd netjes begeleid door Kevin, die daarna weer naar beneden ging.

Later kwam er politie die is gaan kijken en verder werd er weinig gedaan, waarop de heren ook maar hun bed gingen opzoeken.

 

Op zondag ging om 07.30 uur de wekker en kort daarna werd er weer gezamenlijk ontbeten, om vervolgens de tassen te pakken en richting het zwembad te gaan. De laatste dag alweer. De 800 vrij voor heren en 1500 vrij voor de dames vormden het ochtendprogramma. Maik en Esther dus in actie. Maik zwom een mooi pr en daarmee ook een derde tijd. Esther was het spektakelstuk voor iedereen. Nadat ze het water in dook, draaide ze gelijk op haar rug en zwom deze afstand ook geheel zo door, tot verbazing van vele mensen.

 

In de middag kwamen er nog twee mensen ons team versterken: Angela en Charlotte hadden de lange autorit ook doorstaan voor een middagje zwemmen.

 

Nadat iedereen had ingezwommen, begon het voor ons met de 4x50 wissel voor dames: Angela, Charlotte, Esther en ik. Of er een vloek op de estafettes rustte weet ik niet, maar ook hier werden we gediskwalificeerd door te lang drijven bij een keerpunt. Gelukkig hadden we hier geen medaillekansen, dus ging er niets verloren, alleen een beetje energie.

Roel en Kevin maakten zich klaar voor de 100 vlinder waarop Roel ruim boven zijn pr zwom en Kevin juist weer een mooi pr neerzette! Bij de dames zwom Marije een nette tijd.

Op de 50 rug zette Martijn weer een mooie tijd neer, waar een gouden medaille aan vast zat. De dames Charlotte, Esther en ik zwommen ook deze afstand. Allemaal in redelijke tijden.

Maik zwom, na al die rugcrawl, even de 400 wissel, in een nette tijd.

Daarna kwam de vrije slag weer aan bod en wel de 50 meter. Eerst de heren, vervolgens de dames. Roel zat dicht tegen zijn pr aan, maar kwam er net niet bij. Bij de dames zwom Charlotte een mooi pr, Angela vond haar tijd wat teleurstellend, Wieteke zat dicht tegen haar pr aan en Marije dook eindelijk onder de 30 seconden, super!

Ondertussen was het alweer het einde van de middag van dag 3. Op het programma stond nu de 100 school, waarop Maik, Esther, Angela en ik in actie kwamen. Maik beet het spits af. Gevolgd door Martine die niet geheel tevreden was over haar tijd. Ik voelde de andere afstanden behoorlijk in mijn benen zitten. Angela zette een mooi pr neer en Esther was ook zeer tevreden over haar optreden. Het werd beloond met een mooie gouden medaille voor haar.

En ook deze dag werd weer afgesloten met een estafette. Het was de 4x50 vrij met Roel, Charlotte, Angela en Kevin. Gelukkig werd deze weer goed afgesloten, helaas niet goed genoeg voor een medaille.

 

Er werd nog even een groepsfoto gemaakt en toen was het tijd om de spullen te pakken, te douchen, om te kleden en te beginnen aan de lange terugreis. Sommigen hadden onderweg nog een tussenstop bij de Mc Donalds en ik geloof dat rond 22.00 uur iedereen zijn of haar huisje weer gevonden had.

 

Het was weer een geslaagd weekend, met goede prestaties en veel plezier! Hieronder staat nog een lijst met links naar onze mooie prestaties. Ook op Twitter zijn we te volgen: @ZPCM

 

Groetjes, MV

 

 

 

Martine, 100 school: http://www.youtube.com/watch?v=YBI6xeqpgVM

Roel Angela Kevin Charlotte, estafette 4x50 vrij:  http://www.youtube.com/watch?v=0ia-EFpJLQQ

Wieteke, 50 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=fcdn8pu73FA

Roel, 50 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=kjXO733R7Hk

Marije, 50 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=zCLQXjbpNxQ

Esther, 100 school: http://www.youtube.com/watch?v=srRPrcQYa1A

Angela, 50 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=IqKkvGOyWR0

Roel, 100 vlinder: http://www.youtube.com/watch?v=EQLOgPvV_Ro

Marije, 100 vlinder: http://www.youtube.com/watch?v=iQsA0gac4YQ

Kevin, 100 vlinder: http://www.youtube.com/watch?v=mncoryM79R4

Charlotte, 50 rug: http://www.youtube.com/watch?v=r2QPl4mojD8

Martine, 50 rug: http://www.youtube.com/watch?v=-qTUJXrUs6U

Martijn, 50 rug: http://www.youtube.com/watch?v=ivplcBNjhW8

Esther, 50 rug: http://www.youtube.com/watch?v=ktFHti0Y-8I

Roel Wieteke Martine Kevin, estafette 4x100 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=h5-kj-QHPBQ

Wieteke, 100 wissel: http://www.youtube.com/watch?v=Aq22ZNph2wU

Marije, 100 wissel: http://www.youtube.com/watch?v=bth_1FJk5FE

Kevin, 100 wissel: http://www.youtube.com/watch?v=rDwkRwAHCzQ

Esther, 100 wissel: http://www.youtube.com/watch?v=w1dd7ERS5L0

Roel, 200 vrij: http://www.youtube.com/watch?v=b0KNbs1DlS8

Esther, 200 school: http://www.youtube.com/watch?v=65KB3zWGjGw

Maik, 100 school: http://www.youtube.com/watch?v=1WXWvqBA4JM