Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

05-07-2019 Sterk optreden zwemsters op GBK in Doetinchem
« Terug naar overzicht

Op 15 en 16 juni werden in zwembad Rozengaarde te Doetinchem de Gelderse B-kampioenschappen gezwommen. Voor Zwem- en Poloclub Montferland kwamen individueel Loes van Schriek (100 meter schoolslag, 50 en 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag), Ruth Ambting (50 meter rugslag en 50 meter vlinderslag) en Esther van Maastrigt (50 en 100 meter schoolslag) in actie.


Loes zwom op drie van de vier afstanden een persoonlijk record en wist op al haar nummers het podium te halen (met één keer brons, twee keer zilver en één keer goud). Ruth zwom op de rugslag al een mooi persoonlijk record, maar steeg op de vlinderslag nog eens extra boven zichzelf uit door bijna 3 seconden van haar beste tijd af te zwemmen. Hiermee eindigde zij net naast het podium. Esther bleef op allebei haar individuele afstanden in de buurt van haar beste seizoenstijden en was daar tevreden mee. Zij richtte zich vooral op de 4 x 100 meter wisselslag, waarmee het toernooi werd afgesloten.


Op die estafette zwommen Hanneke Heymen (rugslag), Esther van Maastrigt (schoolslag), Loes van Schriek (vlinderslag) en Marieke Berendsen (vrije slag) met een flinke tijdsverbetering naar een onverwachte tweede plek, waardoor dit gemotiveerde damesteam een mooie zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Coach Eric Holkenborg was na afloop dan ook dik tevreden.