Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

26-10-2015 Mastersploeg ZPCM 2e van Gelderland
« Terug naar overzicht

De laatste zondag van oktober staat voor de masters van ZPCM ieder jaar in het teken van de Gelderse Masters Kampioenschappen in Winterswijk. Met een groep van 20 zwemmers stonden wij afgelopen zondag dan ook weer enthousiast aan de start, onder andere om onze eerste plaats in het eindklassement van vorig jaar te prolongeren. Van tevoren wisten wij dat dit lastig ging worden aangezien Rzc uit Renkum en ESCA Zwemmen uit Arnhem met een grotere ploeg kwamen en het aantal starts van Rzc hoger lag.


Na zeer veel aandacht voor de techniek in de eerste trainingsweken was dit voor de meeste ZPCM-masters de eerste wedstrijd van het seizoen, erg spannend dus! Er werden veel inschrijftijden verbeterd en nog veel meer medailles behaald. Naast de 29 gouden, 20 zilveren en 8 bronzen medailles individueel waren er nog 5 eerste, 2 tweede en 2 derde plaatsen voor onze estafetteteams en mochten wij uiteindelijk de op een na grootste beker mee naar huis nemen. Volgend jaar hopen we met een iets grotere ploeg weer voor de eerste plaats te kunnen gaan!


De trainsters waren zondag vooral erg tevreden over de uitvoering van de races en nemen enkele verbeterpunten mee in de komende trainingen richting de ONMK korte baan in Papendrecht eind januari.

 

Volgend jaar is de GMK trouwens niet op de laatste zondag van oktober maar een weekje eerder: schrijf 23 oktober dus maar vast in je agenda!